Поредният абсурд в родния футбол е факт, след като България доброволно ще играе следващия си официален мач без публика.

Докато във футбола да играеш пред празни трибуни се счита за "тежко наказание", то БФС реши да премести националите ни в Пловдив и да затвори трибуните на стадион "Христо Ботев".

Това ще се случи на 16 ноември, когато посрещаме Унгария в последното си домакинство от квалификациите за Евро 2024.

Двубоят ще е дебют на новия селекционер Илиан Илиев, а след последните слаби резултати на отбора, в социалните мрежи се появиха призиви за простест срещу БФС именно по време на мача с Унгария.

По предварителен план той трябваше да е на "Васил Левски" в столицата, но от БФС написаха, че са получили препоръка от УЕФА да изместят мача в друг град и да го затворят за фенове.

Дали има такова писмо и дали изобщо от УЕФА могат да дават препоръки да даден тим да се лиши от публиката няма как да знаем, но очевидно от БФС използват това оправдание за абсурдното си решение.

В последните години националният тим на България тотално изгони феновете от стадиона с представянето и всичко случващо се около него, а поредната абсурна крачка бе направена и с това решение.

България се превърна в еднствената страна в света, която доброволно изибра да играе без фенове, без да има наказание или основателна причина това да се случи.

Официалната версия е страх от протест, а ето какво написа БФС по случая:

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача".

Припомняме, че националният тим в продължение на година домакинстваше в Разград, а макар официално обяснение за това решение да нямаше, то се спекулираше, че отново става въпрос за страх от протести и умишлено саботиране на мачовете от страна наултраси в София.

Тогава поне хората от Разград и региона имаха шанса да посещават мачовете, докато сега тези в Пловдив няма да имат този шанс, защото "Христо Ботев" остава затворен.