Нов дълг се появи пред ръководството на Левски, съобщава "Тема Спорт". 

Новите собственици на клуба не са подозирали, че ще се наложи да се погасява задължения и към "Виваком".

Преди няколко дни компанията за пореден път през последното десетилетие смени собствеността си. Сега тя е притежание на медийната компания United Group. На този етап официално не се споменава сумата по сделката, но по информация на авторитетния "Файненшъл таймс" тя е около 1.2 млрд. евро.

Не е ясно какъв дял се полага на бившия собственик на "сините" - Спас Русев. Той остава притежател на телекома на Албания, както и дялове от други сродни компании в региона.

Сумата, която се оказва, че Левски дължи на компанията, а не на Спас Русев като частно лице, е шестцифрена, но в левове. Преди да си тръгне, той заяви, че ще опрости всичко, което има да получава, но явно това не се е отнасяло за компанията му.

Ситуацията е деликатна, тъй като по договор, който бе сключен за 3 години, стадионът на "сините" трябва да носи името "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Тогава се разбра, че компанията плаща на момента около б милиона лева, за да стои името й на дома на отбора. Нищо чудно при сега появилата се задлъжнялост да се стигне до пазарлък за намаляване срока на споразумението за името на стадиона.