Нов огромен скандал се разрази в турския футбол, който изживява най-тежкия си сезон. Играчите на Фенербахче бяха нападнати от стотици фенове на домакина Трабзонспор след края на мача между двата отбора, завършил 2:3.

Гостите празнуваха на игрището победата, която ги оставя в битката за титлата, когато от всички четири сектора на стадиона нахлуха ултраси.

Някои гонеха футболистите на Фенер с флагчетата от мястото за изпълнение на корнер, други опитваха да ударят с колани и подръчни средства звездите на гранда от Истанбул.

Двама от тях обаче не тръгнаха да бягат към съблекалните, както направиха повечето от ужасените им съотборници.

Нигерийският бранител Брайт Осаи-Самюел пресрещна маскиран и зловещо изглеждащ хулиган (на основната снимка горе) от агитката на Трабзонспор, нанесе му удар в лицето, а после го свали на земята и продължи да го бие, докато не се намесиха хора от щаба на гостите.

Едричкият нападател Мичи Башуай, който беше и в Челси, също прати на тревата един особено агресивен фен, който опита да го удари.

Точно белгийската звезда донесе победата с гол в 87-ата минута.

По-рано, още по време на мача, бутилки и факли летяха от трибуните. Предмети удряха и играчи на гостите, като съдията Халил Мелер бе на път да прекрати срещата. А тя бе зрелищна и драматична като развой - от 0:2 до 2:2, та до победния гол на Башуай.

Фенербахче се прибра в ранните часове след полунощ в Истанбул, а хиляди фенове посрещнаха играчите като герои на летището (видеото долу). Не само заради победата, а най-вече заради случилото се след края, когато футболистите показаха характер и бойна готовност в трудни условия.

Турската федерация със сигурност ще накаже жестоко домакините. Тя едва намира време за всяко свое решение този сезон, когато става дума за инциденти извън футболната игра.

Двама съдии бяха атакувани по-рано през сезона, като особено втрещяваща бе случката именно със същия този Халил Мелер, който бе удрян и ритан от президента на Анкарагюджю Фарук Коджа през декември. Сега пак той ръководи скандалния двубой в Трабзон, като едва избяга от феновете след края.