В деня на подновяването на турското първенство след скандала с бития рефер от миналата седмица, нов инцидент беляза футбола в страната.

Мачът Истанбулспор - Трабзон не завърши, след като президентът на домакините Ежмел Фаик Шаръоглу слезе на терена и извади отбора си от терена в 73-ата минута.

Той нареди на играчите да се прибират към съблекалните, въпреки че някои от тях го умоляваха да не се намесва в играта.

Един от футболистите на Истанбулспор - защитникът Симон Дели, дори коленичи пред боса и го прикани да напусне терена, а те да доиграят мача. Но шефът бе непоклатим в решението си.

В този момент Трабзон водеше с 2:1, но секунди преди втория гол на гостите имаше спорен момент. Домакините поискаха дузпа, тя не бе отсъдена и Пол Онуачу вкара в ответната атака.

"Това е тъжен ден за футбола в Турция. Още един такъв...", каза, клатейки глава треньорът на Трабзон Абдула Авчъ.

Само преди седмица президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа заби юмрук в лицето на съдията Халил Мелер след края на мача на неговия тим с Ризеспор.

Тогава федерацията спря футбола в страната безсрочно. Във вторник се изиграха първите мачове, но още при подновяването на първенството изригна нов скандал.

Куриозно донякъде, на трите двубоя в първия ден след рестартирането на лигата, деца поднесоха цветя на съдиите на терена преди първия сигнал, а отборите се появиха за мачовете с тениски, призоваващи за респект...