Ударите по имиджа и психиката на Кристиано Роналдо явно идват с ефекта на доминото в последните седмици.

Делото в САЩ срещу португалската звезда предизвика реакция от два от най-големите спонсори на Роналдо, които наливат най-много вода в мелницата на финансовото му благополучие.

Гигантът Nike официално обяви, че е "дълбоко загрижен за ситуацията" и "следи отблизо случващото се", след като Кристиано чу 11 обвинения, по които ще бъде разследван и - вероятно - съден зад Океана. Най-важното от тях е в изнасилване в Лас Вегас преди 9 години.

Договорът на 33-годишната суперзвезда на спорта и футбола с Nike е милиарден и доживотен. Той е лице на компанията за европейския футбол, грее от хиляди билбордове в Америка, Азия и Австралия. Роналдо е и "кръстник" на цяла серия футболни обувки, изключително популярни в последното десетилетие сред професионалисти и аматьори.

В същото време друг от големите спонсори на аса - EA Sports, водещата компания в индустрията с видеоигри, също пусна официално съобщение. И в него се казват подобни думи.

"Очакваме спортните звезди от корицата да имат поведение и излъчване, което отговаря на принципите на EA", е част от изявлението.

Двата концерна допринасят общо с около 30 милиона долара годишно към банковата сметка на Кристиано, изчисли списание "Forbes".

Клубът на Роналдо - Ювентус, се ограничи с кратки изречения в туитър по темата, като благодари на своя най-скъп играч за "големия професионализъм и отдаденост, които се оценяват високо от всички в Ювентус".