Неймар е аут до края на сезона и това е още един удар за и без това страдащия след Мондиала тим на ПСЖ. Бразилецът бе контузен срещу Лил в края на февруари, но се възстановяваше с терапия на базата на клуба.

Оказва се, че няма да мине без операция на глезена заради увреждането на връзки. Така до дни в Доха, Катар, един от най-скъпите глезени в света ще отиде на хирургическата маса. И с това сезонът на Неймар приключва - той ще е готов да тренира най-рано след три месеца.

Реално, не преди края на май. Тоест - няма как да играе преди средата на юни, а тогава сезонът в клубния футбол ще е приключил.

Новината не само е удар за ПСЖ с поглед към оставащите мачове в първенството на Франция и Шампионската лига (в сряда идва реванш с Байерн след 0:1 в първия осминафинал).

А и поставя много въпросителни около бъдещето на Ней в Париж. Договорът му е до 2025-а, но се смята, че клубът е склонен да го пусне през лятото при добра оферта.

А такава се подготвя от Англия, твърдят френските медии.

Ако обаче бразилската звезда не е напълно здрав и през юни, това може да се окаже пречка пред евентуална сделка и да внесе несигурност в намеренията на евентуалните купувачи.