Видео повторенията за трети пореден път спечелиха "червена точка" след правилно отсъждане на Мондиал 2018.

Такова решение за дузпа донесе победата на Швеция срещу Южна Корея с 1:0 в мач от група "F".

В хода на второто полувреме скандинавците справедливо получиха наказателен удар след видео разглеждане, което се оказа ключовият момент в двубоя.

Предишните случаи на Мондиала бяха дузпата за Франция срещу Австралия и тази за Перу срещу Дания, които също бяха правилно отсъдени.

Двубоят между шведи и корейци бе скучен, но ясно пролича, че европейците са по-адекватният и организиран отбор, с което си заслужиха успеха.

Снимка: Getty Images

Срещата започна с много предпазлива игра и на двата отбора, както се и очакваше. От време на време се случваха бързи атаки, но твърде рядко и твърде безобидни.

Снимка: Getty Images

В 20-а минута Швеция по чудо не поведе. Удар на Маркус Берг от много близо срещна коляното на вратаря на корейците.

Шведите доминираха в хода на цялото първо полувреме, но бяха твърде безобидни в предни позиции с изключение на въпросната ситуация.

Снимка: Getty Images

Във втората част темпото се вдигна и първият добър шанс бе пред корейците. Удар с глава на Ку Джа Чол се оплете във външната страна на мрежата, но Робин Олсен бе покрил ъгъла си.

Снимка: Getty Images

Вратарят на корейците направи нова страхотна намеса в 56-а минута след удар с глава на Ола Тойвонен от близо.

И така се стигна до 62-а минута, когато видео асистентите трябваше да влязат в употреба. Ким събори Виктор Клаесон в наказателното поле и сигнал не последва. Но от стаичката подсказаха на съдията Антонио Агилар от Хондурас.

Снимка: Getty Images

При първите няколко повторения не стана ясно дали има реално избиване на топката, но в последното ясно се видя, че шведът първи играе с нея и кореецът го събаря - тоест, отсъждането е правилно.

Капитанът Андреас Гранквист се нае с изпълнението и даде аванс на своите.

До края на двубоя азиатците натиснаха, но се видя, че нямат необходимите оръжия, за да създадат нещо по-опасно пред вратата на Олсен.

Така Швеция изравнява Мексико на върха на групата с по 3 точки, а Германия и Южна Корея остават с нулев актив.