Ситуацията около Кристиано Роналдо става все по-скандална, след като се разбра, че той не просто е напуснал терена на "Олд Трафорд" преди края на мача на Манчестър Юнайтед с Тотнъм, а си е тръгнал и от стадиона.

Португалецът стана от скамейката и тръгна край терена към съблекалните минути преди последния сигнал, въпреки че неговият отбор бе направил само 3 от 5-те възможни смени.

И мениджърът Ерик тен Хаг имаше опция да посегне към него като резервен вариант. Юнайтед победи с 2:0 с една от най-добрите си игри за сезона, но Роналдо - в негов стил, привлече целия фокус върху себе си с удивителното и самоволно напускане на арената.

Днес "The Athletic" разкрива, че Кристиано е минал през съблекалнята, но не е изчакал там съотборниците и Тен Хаг, за да отпразнуват победата. Той е напуснал с автомобила си "Олд Трафорд" веднага, без да съобщи за това на никого. Нещо, което прави инцидента още по-стряскащ и конфузен.

"Ще се оправям с него утре", каза в сряда вечер нидерландският треньор на Юнайтед. Днес няма новини от клуба, но медиите в Англия пишат, че има сериозно разногласие как да се процедира с най-голямата звезда на "червените дяволи".

Ръководството не иска раздяла със скандал, а по възможност и никаква, тъй като Роналдо продължава да е "златната кокошка" от чисто маркетингова гледна точка.

Тен Хаг иска незабавно отстраняване от първия отбор и продажба или освобождаване от договора за играч, който разбива атмосферата в съблекалнята му.

Първата мярка обаче е факт - Роналдо е изваден от групата за гостуването на Челси в събота, в голямото дерби на кръга във Висшата лига.