Президентът на БФС бе гост на церемонията "Футболист на годината", като връчи наградата на победителя Кирил Десподов.

А след това новоизбраният шеф на футбола ни говори пред медиите.

"Другата седмица ще опитам да направя контакт с Димитър Бербатов, за да поговорим и да се видим - каза бившият нападател на Левски. - И той, и Стилиян, и Мартин могат да бъдат полезни за обединението в името на българския футбол.

Те са млади и интелигентни хора, безсмислено е да водим войни, от които няма никаква полза."

А точно Бербатов, в екип със Стилиян и Мартин Петрови, бяха основен конкурент на Иванов за поста, на конгреса на 15 март.

"Не е много удачно да се прави заседание на Изпълком по време на мачове на националния отбор - каза още новият президент. - Планираме го за 29 март, като минат двубоите на националите.

Не очаквайте всичко да се случи веднага, каквото сме планирали. Както казах, промените ще се случват постепенно.

Преди предходните квалификации за Евро 2024 също обявихме за цел класиране. Сега в предстоящата Лига на Нациите от есента искам да сме по-умерени. Но големият спортист трябва да носи и напрежение.

Дано са стигнали и до това ниво, за да държат напрежение нашите играчи. Физически и като психическа устойчивост трябва да са друго ниво. На големите форуми се класират големите спортисти.

А голям спортист без солидна психическа подготовка не може"

За самата церемония, Георги Иванов коментира:

"И тримата заслужават.

Надявам се, че те ще бъдат стимул за младежките национали. Не ми хареса това, че имаше прекалено много чужденци в категориите по постове в първенството. Надявам се в следващите години да има повече българи. С много работа това може да се случи."