Георги Иванов-Гонзо почти сигурно ще води националния отбор на България в предстоящите два мача срещу Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни) като гост.

Това е и единственият логичен ход на БФС, след като Ясен Петров подаде оставка като селекционер в неделната вечер, минути след позорното 2:5 от Грузия в Лигата на нациите.

Във вторник, 7 юни, има и заседание на Изпълкома, като вариант е и то да не приеме оставката на Петров. Треньорът обаче е твърдо решил и няма да остане на поста си, защото - както сам го обяви в Разград - "няма моралното право на това".

Така за двубои в рамките на следващата седмица е абсурдно да се назначава селекционер, който да идва отвън и да не е водил дори една тренировка преди отлитането за Гибралтар. Директорът на националните отбори Гонзо, който дойде именно, защото и преди е работил в екип с Ясен Петров, е логичен избор за двата двубоя.

В тях ни трябват задължителни 6 точки, ако искаме да имаме какъвто и да е шанс за първото място в групата. След 1:1 със Северна Македония и 2:5 от Грузия у дома това изглежда нереалистично, но поне трябва да опитаме да върнем малко от достойнството си пред футболния свят.

По непотвърдени информации самият Иванов е крайно разочарован от напускането на Ясен и старта ни в Лигата на нациите, като не е изключено след тези два мача също да се оттегли от поста си в БФС.

Следващите срещи на отбора са чак през септември и БФС ще има време след гостуването в Грузия за своя избор за постоянен селекционер. Вече се завъртяха в пространството имената на свободните Димитър Димитров-Херо и Николай Киров.