Полицията арестува младата звезда на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор - Мейсън Грийнууд.

Арестът е по обвинения в изнасилване и побой над жена, в случая това е приятелката му Хариет Робсън, която сигнализира за случая по-рано днес в социалните мрежи.

Тя качи снимки на разбитата си уста, окървавената си челюст, както и сериозните синини по тялото. Като описание на тези снимки тя написа: "До всички, които искаха да знаят какво прави Мейсън Грийнууд с мен".

Освен това тя качи и аудиозапис, на който се чува как мъж я заплашва и принуждава да прави секс против нейната воля, като тя твърди, че това е гласът именно на Грийнууд.

Снимките бяха свалени бързо, но въпреки това имаха огромен отзвук и предизвикаха страшен скандал на Острова, защото все пак говорим за английски национал и звезда на Манчестър Юнайтед.

Първоначално полицията само съобщи, че е наясно със случая и води разследване, докато от Манчестър Юнайтед побързаха да съобщят, че вече са отстранили играча до изясняване на случилото се.

От полицията в Манчестър съобщиха, че играчът е арестуван и отведен за разпит, след който той може да бъде пуснат, но и също така задържан за по-дълго време.

Според законодателството във Великобритания, ако играчът бъде признат за виновен по тези две обвинения, той със сигурност ще получи ефективна присъда и ще прекара време зад решетките.

Жертвата Робсън е негова приятелка още от ученическите им години, като тя остана с играча въпреки предишния сериозен скандал, в който той се замеси. Тогава стана ясно, че той и съотборникът му от националния тим Фил Фоудън, са вкарвали момичета в хотела преди мача на Англия в Исландия.

20-годишният Грийнууд вече има сериозната бройка от 129 мача и 35 гола за Манчестър Юнайтед, като е смятан за бъдещата голяма звезда на този клуб.

В сходна ситауция изпадна звездата на другия тим от Манчестър, това бе Бенжамен Менди, който играе за шампиона Сити.

Той обаче бе обвинен в сексуално насилие от 8 момичета, като прекара над 4 месеца в ареста, преди да бъде пуснат под гаранция.

Очаква се обаче той да бъде признат за виновен и да лежи в затвора поне 8 години.