До дни ще има обвинение и процес по случая с Емилиано Сала, написа френският в. "Екип".

Според изданието, разследването по трагичния инцидент, при който аржентинският нападател загина в Ламанша на път от Франция за Уелс, вече има и конкретен обвиняем. Ужасът се случи в края на януари миналата година, когато малкият самолет, с който трябваше да прелети до Великобритания, падна в лошото време и бурята над морето.

Футболният агент Уили Макей ще бъде обвинен в убийство, след като той е основният заподозрян в организирането на трансфера от Нант в Кардиф на Сала и транспорта на футболиста.

Според "Екип" президентът на френския клуб Валдемар Кита е свидетелствал, че е дал пълен мандат и правомощия на Макей за действие по сделката и пътуването на Емилиано към новия му клуб.

Това хвърля цялата вина върху агента, а разследването е установило, че наетият самолет не е имал лиценз да извърши полета.

От Кардиф пък настояват, че историята е по-дълбока и са извършени нередовни плащания от Нант към агента Макей, които са го накарали да действа прибързано и да не спази елементарни правила на безопасност при транспортирането на футболиста към Уелс.

Засега обаче не се очаква да има обвинение и към хора от ръководството на Нант, тъй като няма доказателства, че те са били информирани за подробности около пътуването и наемането на въпросния самолет от Макей.

Двата клуба продължават и дело един срещу друг за плащането на трансферната сума - около 17 милиона евро, която французите настояват да получат.