ФИФА обяви дати и часове за мачовете от Мондиал 2022 в Катар, който ще е първият зимен (за Европа) турнир от световните първенства, стартирали през 1930 г.

Откриването ще е в понеделник, на 21 ноември 2022-ра, а мачът ще е от 12 ч българско време. Съперниците, естествено, още не са известни - квалификациите тъперва предстоят.

Любопитно, каквото ще е вероятно и цялото първенство, в груповата фаза на турнира ще има по 4 мача на ден. Часовете: 12 ч, 15 ч, 18 ч, 21 часа. Осминафиналите са от 17 и 21 часа, полуфиналите - от 21 ч, а финалът и мачът за трето място - от 17 ч българско време.

Двубоят за трофея е на 18 декември, седмица преди Коледа.

ФИФА си остави вратичка да промени часове на някои мачове, ако в тях участват отбори, за хората от страната на които те ще са особено неудобни. Но това ще се случи в наистина краен случай.

Стадионите - общо осем, са на съвсем близки разстояния в и около Доха, което значи, че е постижимо да успееш да гледаш и четирите мача в един ден.

Още повече, че няма ден, в който има дубои на двата най-отдалечени стадиона.

Така най-голямото разстояние, което ще се налага да пътуваш, ако си решил да посетиш всеки двубой в един ден, е 50 км. Напълно преодолимо с метролиниите, изградени специално за турнира между стадионите.