Българският футболен съюз официално отмени насрочения за 18 март конгрес, на който трябваше да има битка за президентския пост между сегашното ръководство и екипа на Димитър Бербатов.

Тези намерения станаха ясни днес около обяд, а след проведения Изпълком на централата, решението бе официализирано.

Основният мотив са делата, които опозицията в лицето на Димитър Бербатов и неговият екип водят срещу БФС. По тях все още няма решение и едва ли ще има до 18 март, за когато бе насрочен конгресът.

Пред медиите застана президентът Борислав Михайлов, който обоснова това решение така:

"Нито аз, нито моите колеги вкарваме напрежение във футбола. Това го правят група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да вземат властта в БФС.

Ние работим по закон. Конгрес има, печели се, свиква се извънреден конгрес, печели се. Никой не бяга от нов конгрес, трябва да изчакаме съдебните дела, защото това е Параграф 22.

В него сме вкарани от така наречените опозиционери. Човекът, който вкара футбола в този Параграф 22 не се казва Боби Михайлов.

Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги съдът може да излезе с друго решение. Войната може и да е близо до нас, но аз война във Футболния съюз няма да допусна. Аз не съм виновен, че има тези дела".

Насроченият за 18 март редовен конгрес бе свикан още преди 7 месеца след няколкото му отлагания с мотив пандемия. Конгресът, който се проведе на 12 октовмри не бе редовен, а извънреден заради сънраните от страна на Димитър Бербатов подписи за свикването му.

Тогава от екипа на Бербатов обжалваха решението в съда, но именно забавеното решение сега се използва като мотив за поредното отлагане на редовния конгрес.