Стивън Джерард ще бъде представен като мениджър на славния шотландски "Рейнджърс" днес, след като се съгласи с условията на клуба.

Легендата на "Ливърпул" поема отбора от Глазгоу в много труден момент, а и това ще е неговата първа работа като главен треньор в мъжкия футбол.

37-годишният Джерард включва в щаба си Гари Макалистър, с когото игра заедно на "Анфийлд". Очаква се в отбора да има и няколко играчи, минали през академията на "Ливърпул", но не успяли да пробият все още в първия тим. Те вероятно ще бъдат взети под наем.

"Рейнджърс" е рекордьор по титли на Шотландия - 54, но не е ставал шампион от 2011 година. Тимът изкара 4 сезона из долните дивизии, изхвърлен заради финансови проблеми, а след завръщането си в елита не успява да застраши доминацията на "Селтик" (7 поредни първи места).

Любопитно, Джерард ще се изправи в дуел срещу Брендън Роджърс, мениджър на глазгоуския съперник. Двамата бяха и остават в отлични отношения, след като Роджърс бе мениджър на "Ливърпул" три години, а Джерард бе капитан на тима (2012-2015 г.).