"Ювентус" привлече Кристиано Роналдо за 105 милиона евро. Новината вече е официална, въпреки че за трансфера се говори от няколко дни.

"Реал Мадрид" съобщава, че според волята и искането на играча Кристиано Роналдо, се съгласи за трансфера му в "Ювентус"," пише в съобщението на сайта на 13-кратните шампиони на Европа.

Към това е добавено и:

"Реал" благодари на футболиста, който се доказа като един от най-великите в историята и остави голяма следа за нашия клуб. За Роналдо Мадрид винаги ще е като дом.".

Кристиано вкара 451 гола в 438 мача за клуба, като изкара 9 години в него и спечели 16 трофея, включително 4 пъти купата в Шампионската лига.

На 33 години той е петкратен носител на "Златната топка" и най-популярният футболист на планетата. "Ювентус" ще е едва четвъртият му клуб, след като игра за "Спортинг", "Манчестър Юнайтед" и "Реал".

"Дойде времето за нов етап от живота ми - написа Кристиано в открито писмо до феновете на "Реал". - Затова поисках и да бъда трансфериран. Мадрид завоюва сърцето ми и феновете бяха невероятно за мен в тези девет години.

Благодаря, "Реал"! Благодаря и на испанския футбол. Играх срещу невероятни играчи в тези девет години. Напускам, но тази фланелка и емблема остават част от мен.".