Сърбинът Младен Кръстаич официално бе представен като селекционер на българския национален отбор по футбол с договор за две години.

48-годишният специалист, който е роден на територията на днешна Босна, е добре познато името във футбола със своите над 300 мача за немските Вердер (Бремен) и Шалке.

Треньорската му кариeра не е особено дълга, но той има опит с националната селекция на Сърбия, която класира за Световното първенство в Русия през 2018 година.

Там западните ни съседи победиха Коста Рика, а след това загубиха от Бразилия и Швейцария. След това Кръстаич изведе Сърбия до спечелване на групата в Лигата на нациите без допуснато поражение, преди да бъде освободен през 2019-а заради разгромно поражение от Украйна.

Кръстаич наследява на поста подалия оставка Ясен Петров, като ще се превърне в едва втория чужденец начело на България в новата ни история.

Снимка: БТА

В периода 2010-2011 начело на отбора ни беше Лотар Матеус, който тогава предпочете да работи с български помощници.

При Крсътаич ситуaцията е различна. В неговия щаб влизат сънародниците му Стефан Янкович, Неманя Милинчич, Дарко Божович, както и бившия ни национал Иван Иванов, с когото се познават от общия им престой в Партизан.