Българските футболни национали ще играят с Грузия утре вечер, точно както бе планирано и преди автобусната катастрофа, претърпяна от нашите снощи. При произшествието Тодор Неделев получи черепна травма, заради която претърпя операция, но за щастие вече е контактен и в добро цялостно състояние.

Така без Неделев, който остава в болница в грузинската столица Тбилиси, където ще прекара още най-малко седмица, а може би дори и 10 дни, нашите продължават по програма. Осмицата на Ботев (Пловдив) ще премине допълнителни изследвания в следващите няколко дни.

В медийното пространство се прокрадваха коментари, че има някакъв шанс срещата да бъде отложена, но това няма да стане.

Напълно логично от българския лагер са били готови на вариант "отлагане". Все пак говорим за изключителен стрес от преживяното.

Но пък предложеният от УЕФА вариант не е удоволетворявал нито една от двете страни. От европейската футболна централа са заявили, че най-доброто, което могат да направят, е преместване на срещата от неделя за понеделник.

Така от 19:00 часа в неделя временният селекцонер Георги Иванов ще изведе нашите на стадион “Борис Пайчадзе Динамо Арена” в грузинската столица. Българите трябва да търсят реванш за кошмарното 2:5 в Разград срещу този съперник, но надали в конкретната ситуация отмъщението е първото нещо, което идва в ума на футболистите ни.

А по трибуните ще ври и кипи. Не трябва да е изненада, особено предвид летящия старт на грузинската селекция в Лигата на нациите. Тимът на Вили Саньол записа три победи в три мача досега с голова разлика 12:2.

 Всички билети за неделния двубой на 54-хилядното съоръжение в Тбилиси са разпродадени.