Георги Илиев, капитанът на Черно море, получи наградата си за трето място в гласуването "Футболист на футболистите", където над 600 професионални играчи у нас гласуваха.

В последните дни името на заслужилия ветеран попадна в скандал, раздухан от медии, в който е опетнено като на един от група състезатели на Черно море, които са играли симулативно в мач срещу ЦСКА (1:3).

Същевременно именно Илиев и останалите от тази група - Виктор Генев, Иван Дюлгеров, Пламен Димов, Петър Витанов и Георги Китанов, бяха извадени от състава за решаващия мач в Разград срещу Лудогорец (1:4), с който тимът на домакините спечели титлата.

От клуба Черно море официално мнение, изявление или обяснение няма, въпреки че от мача минаха три дни.

На церемонията днес, Георги Илиев коментира отново ситуацията:

"Щастлив съм от тази награда, защото изживяваме много тежки моменти. Не само аз, но и моето семейство, както и останалите момчета. Не знам кой болен и развален мозък може да роди такива неща. Ние сме хората, които искаме най-много истината да излезе наяве. Пред себе си, пред Господ, пред всички хора, които ме познават, съм чист. Който ме познава, знае какъв човек съм.

Който има някакви доказателства да излезе и да видим. Никой не излезе с името си да ни обвини, нахвърлят по медиите някаква помия и това е... Но истината ще излезе, сигурен съм!".