Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди бе признат за "невинен" по шест обвинения за изнасилване и едно за сексуално посегателство.

Бившият национал на Франция бе обвинен в множество сексуални престъпления заедно със своя приятел Луис Саа Матурие. Двамата се явиха пред съда в Честър по-рано днес. Саа бе оправдан по три обвинения за изнасилване.

Първите обвинения към Менди бяха повдигнати през август 2021-а, като напълно логично футболистът не е играл за клубния си тим от онзи момент насам. Играчът на Сити трудно сдържа емоциите си, когато на няколко пъти чу, че е признат за невинен. Той се свлече с глава в ръцете си и започна да ридае.

Обвиненията бяха от жени над 16-годишна възраст, а четири от тях все още са били тийнейджърки, когато всичко се е случило. Все още обаче остават две обвинения, по които съдебните заседатели не успяха да стигнат до решение. И в двата случая пак става дума за опити за изнасилване - първо на 24-годишна жена през октомври 2020 година и преди това на 29-годишна жена, но през октомври 2020 година.

Самият съдебен процес стартира през август миналата година, а за да стигнат до заключенията си днес, съдебните заседатели разискваха в продължение на последните две седмици.

Футболистът е с изтичащ договор с Манчестър Сити в края на сезона.