Защитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди започна да дава показания. Бранителят е съден по обвинения в няколко изнасилвания, като призна, че е правил секс с много жени, но винаги е спирал, ако те са му "отказвали".

28-годишният френски футболист говори във Върховния съд в Честър в Северозападна Англия, след като пледира невинен по всички обвинения в дълго-продължаващия случай, който стартира през август.

Звездата на Висшата лига е обвинен в няколко сексуални провинения, включително изнасилване, опит за изнасилване и сексуално посегателство, докато "съучастникът" му Луис Саха Матури е обвинен по шест точки в обвинителния акт на изнасилване и три на сексуално посегателство.

Менди вече бе признат за невинен по едно допълнително обвинение в изнасилване. Жертвите на играча са казали пред съда, че футболистът ги е принудил да правят секс в имението му, като ги заключвал в специална стая. Играчът обаче твърди официално пред съда, че жените са искали да правят секс с него заради "статута" му на футболист - първо в Марсилия и сега в Манчестър Сити.

"Начинът, по който те идваха при мен, не беше заради външния ми вид. Очевидно е, че не съм Брад Пит, те идваха при мен заради футбола", обясни той.

След това призна пред съда, че се насладил на това "да прави секс с много жени". Но подчерта, че ако жена е "откажела", той би "бил окей, приемайки го и спирайки".

"По онова време не мислех как се чувстват те или дали могат да бъдат наскърбени. Защото, за мен, ако те искаха да правят секс и аз го исках, всичко беше наред и аз продължавах да купонясвам", допълни той.

Менди също така заяви, че за него е било "нормално" да прави секс с няколко жени за една вечер и "не се притеснявал" относно използването на противозачатъчни, признавайки, че може да бъде "неуважителен" при говоренето за жени. Менди каза още, че престоят му в затвора, в чакане за делото от август миналата година насам, го е накарало "да осъзнае много неща" и да разбере, че "вътрешно изпитва болка".