"Орлетата" от Пирин продължават да летят високо, постигайки третата си поредна победа в първенството само в рамките на 10 дни.

Този път Пирин взе битката на дъното, побеждавайки Етър с 2:0 на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Изключително ценен и заслужен успех, който изстреля "орлетата" на 11-ата позиция, вече на шест точки пред закъсалите на дъното тимове на Етър и Славия.

Днешната битка на дъното бе с огромно значение и за двата замесени тима, а те направиха всичко възможно да я спечелят. Истината е, че мачът бе изключително атрактивен, с куп положения и пред двете врати, а в крайна сметка можеше да има доста повече от тези два гола.

Но Пирин показа страхотна ефективност на контраатака през първата част. Именно това бе методът, с който "орлетата" пречупиха своя опонент, а героят се казваше Борис Тютюков.

Той вкара и двете попадения за победата днес. Още в осмата минута юношата на пловдивския Ботев откри с майсторски прехвърлящ удар, а с последната атака за първата част, той успя да удвои.

И двата гола за Пирин бяха след страхотни атаки, а общо взето "орлетата" бяха доста опасни и дори успяха да нацелят и греда.

Своите шансове през това първо полувреме имаха и играчите на Етър, но до гол не се стигна.

Доста положения имаше и през втората част, но наивният втори жълт картон, който Валери Христов си изкара в 61-ата минута съвсе осуети надеждите на Етър за нещо от мача.

До края бе цяло чудо, че Пирин не вкара трети гол, но и това 2:0 бе достатъчно за третата поредна победа в шампионата.

А нещата за Етър изглеждат ужасяващи. Едва 4 точки за 10 мача и предпоследно място в таблицата на Първа лига.