Бившият бразилски национал Робиньо има присъда за 9 години затвор, след като съд в Италия го призна за виновен като участник в групово изнасилване. Случката е от доста отдавна, когато крилото носеше екипа на Милан, а към момента италианските власти няма как да направят така, че той да излежи присъдата си, защото родината му не екстрадира свои граждани.

Вече 40-годишният бивш футболист даде поредното си интервю по темата, като не просто намекна, а явно заяви за расизъм на Апенините и то в правосъдната система на страната.

"Писна ми да слушам за расистки истории в Италия. А това е нещо, което продължава и до днес. Хората, които не правят нищо по темата, са същите, които ме осъдиха. Играх в Италия преди повече от 10 години, но и до днес нещата не са се променили. Ако делото ми в италианския съд се касаеше за бял италианец, то всичко щеше да е различно, убеден съм в това", категоричен бе бившият бразилски национал, който бе футболист на Милан от 2010 до 2015 година, но прекара известно време и под наем в родния Сантос докато все още беше собственост на "росонерите".

"Представил съм нужните доказателства, които са толкова много, че по принцип няма как да бъда осъден. Но ето, че се случи точно обратното", добавя той и също така споделя, че когато е разбрал, че въпросната жена иска да продължи да прави каквото и да било с останалите мъже, просто си е отишъл у дома.

Преди време се появиха аудиозаписи, които противоречат изцяло на твърденията му, но Робиньо казва, че думите му там са извадени от контекста. В момента той изчаква изслушване във Върховния съд в Бразилия по искане от италианска страна да излежи присъдата си в бразилски затвор.

"Не съм чудовище. Още повече, че за последните 10 години съм се променил изключително много. Надявам се, че тук гласът ми ще бъде чут. За разлика от Италия", обобщава ситуацията някогашната голяма надежда на бразилския футбол.

Когато бе едва 15-годишен, Робиньо бе посочен от Пеле за негов наследник, ала така и не успя да повтори успехите на вече покойната легенда.

Той приключи кариерата си с точно 100 мача и 28 гола за Бразилия, като стана шампион на клубно ниво с Реал и Милан.