Скандалите около съдийството във Висшата лига, избухнали с пълна сила миналия уикенд около гафовете на мача Тотнъм - Ливърпул (2:1), предизвикаха коментари от практически всеки мениджър на отбор в първенството на Англия.

На пресконференциите си преди кръга, двама от най-популярните, а и начело на лондонски грандове, се изказаха никак не ласкаво за системата ВАР.

Или по-точно, за нейното прилагане на Острова.

"Аз бих премахнал ВАР от футбола, ако трябва да говоря за сегашното състояние на системата - каза Анге Постекоглу, който води Тотнъм. - Не мисля, че технологията помага в нашата игра.

Да, тази на голлинията е чудесна, към нея нямам никакви претенции. Но видеоповторенията... А и при тях имаме субективни мнения.

Футболът е уникална игра най-вече заради емоциите. Ние вече отнехме голяма част от тях с постоянното преглеждане на всеки гол."

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино беше още по-краен, но използва сарказъм в коментара си за системата.

"Когато видиш нещо като това, което се случи миналия уикенд, си казваш - кога ли ще е нашият ред?

Всъщност, ние вече имахме случаи на озадачаващи съдийски решения, като например червеният картон, който получихме срещу Астън Вила (0:1).

Не бих казал, че технологията не работи. И че е нещо лошо. По-скоро хората, които я прилагат, трябва да са по-добре подготвени. Нека кажем, че аз вярвам на автомобила, но не вярвам на шофьора му..."