Охранител на стадион "Лусаил", най-голямото съоръжение на Мондиал 2022 в Катар, е починал след падане по време на дежурство, съобщиха организаторите на световното първенство в Катар.

От местния организационен комитет разпространиха информация, че инцидентът се е случил на 10 декември. Името на жертвата е Джон Нджау Кибуе, а причина за смъртта са травмите от падането. 24-годишният кенийск игражданин Кибуе е бил откаран с линейка в интензивното отделение на една от болниците "Хамад", но лекарите на са могли да го спасят.

"Със съжаление съобщаваме, че той почина на 13 декември, въпреки усилията на лекарите и всички от медицинските екипи. Изказваме съболезнованията на семейството му", съобщават от организационния комитет.

В момента тече разследване на причините, довели до трагичния случай. В последната седмица трима журналисти починаха по време на командировките си в Катар, а по-рано по време на шампионата друг мъж, който е бил част от организацията, също е намерил смъртта си. Става дума за филипинец, който е починал по време на работа около един от тренировъчните комплекси, използвани от отборите.

Кибуе е прекарал три дни в интензивното отделение преди да почине.

Стадион "Лусаил" ще приеме битката за титлата в неделя между Аржентина и Франция или Мароко, които ще играят във втората полуфинална среща на турнира по-късно днес.