Националният селекционер Ясен Петров съвсем очаквано бе доста горд от своя тим, който успя да грабне точка като гост на европейския шамшион Италия.

Двата тима направиха 1:1 във Флоренция, като макар Бъглария да не игра брилянтен футбол, със силно представяне в отбрана и доста себераздаване, успя да изкопчи тази шокираща точка.

Именно този отборен дух отличи Ясен Петров, като категорично заяви, че по този показател трудно някой може да се мери с нас в Европа.

"Настроението ми е абсолютно нормално. Не мога да кажа, че сме направили някакъв супер мач, но играхме срещу изключителен отбор. Питаха ме журналисти от Италия: "вярвате ли, че може да вземете точка?". Аз казах да.

Започнахме малко плахо, но това, което направиха нашите момчета, трябва да им вдигне самочувствието. Нямаме известни футболисти, но като колектив можем да се противопоставим на всеки.

На този отбор му трябва време. Подкрепяйте го този отбор, защото той е наш, отборът на България. Днес те показаха, че когато сме задружни, можем да печелим точки.

Видях този дух на полувремето и през повечето време на терена. Малко са отборите, които могат да атакуват срещу Италия. Ще натравим ротации, защото повечето момчета са изтощени. Ще трябва да направим повече в атака, защото трябва да победим Литва", сподели той.

Снимка: Getty images

След мача пред камерите застана и президентът на БФС - Борислав Михайлов, който заяви:

"Най-много ме радват играта и спокойствието срещу европейския шампион. Това им казах в София, че този мач е да се покажат пред света.

Един президент и един треньор винаги се надяват. Това е много добър успех, така или иначе едва ли ще се класираме, но трябва да вдигаме самочувствието на тези млади момчета.

Срещу Италия се играе така, важен е само резултатът. Но има отбори, срещу които трябва да побеждаваме".

Минути след мача говори и капитанът Георги Костадинов, който призна, че това е бил най-тежкият му мач с националната фланелка от физическа гледна точка.

"Определено е точка за самочувствие. В отбора има млади момчета и ще им повлияе добре. Надявам се, че върху тази точка ще надградим и ще победим.

Лично за мен за тези 6-7 години, които съм в националния, това бе един от най-тежките мачове. Играхме организирано, помагахме си и заслужихме тази точка.

Надявам се да победим следващия мач, за да имаме по-добро настроение".

Снимка: Getty images

Един от героите в мача бе вратарят Георги Георгиев, който през втората част направи две решителни спасявания и помогна на България да достигне до 1:1.

След мача той сподели:

"Това ми е работата, в крайна сметка - да спасявам. Радостен съм от резултата. Видяхте колко се вложихме и съм радостен за отбора. Мисля, че се "сбихме". Не може да се надиграваме с Италия, но показахме достойна игра и закономерно си тръгваме с хикс.

Нали преди мача говорихме, че сега трябва да започнем с положителен резултат и следващите мачове, които са с Литва, може би той ще е един старт. Надявам се да вземем три точки, за да може да тръгнем нагоре, тъй като ни трябва вътре в съблекалнята това нещо.

През целия мач ми беше трудно, но и на момчетата. Запазихме концентрация, въпреки голът, който получихме. Добре, че не инкасирахме повече попадения. Радостен съм от резултата, който се получи днес и играта".

Снимка: Getty images