В БФС се надяват промяна в политическата обстановка да позволи да се запази досегашния модел на управление на футбола. Това обяви в ефира на bTV адвокат Петър Величков, който е сред основните фигури в екипа на претендента за президентския пост Димитър Бербатов.

Величков подчерта, че нито един член на Изпълкома не е подал оставка и всички в управлението на БФС печелят време, чакайки да им се размине.

Той също така бе категоричен, че политическите процеси в страната са ключови и за събитията във футболната централа.

"Оставката на Борислав Михайлов може да влезе в сила само тогава, когато конгресът я гласува. Процесът по приключване на това управление е започнал, но далеч не е завършил. Изчакваме да видим какво ще стане с ротацията в кабинета. Цялата политическа класа и хората скочиха и казаха, че този президент трябва да си отиде.

Ако тази ротация обаче не се осъществи и има едно служебно правителство, дневният ред на държавата се сменя. Фокусът върху БФС няма да бъде толкова голям и аз няма да се учудя, ако се тръгне да се работи в тази посока. А именно - след като бурята премине, клубовете да бъдат притеснявани с познатите методи, с които работи това ръководство.

И при едно явно гласуване оставката да не бъде подкрепена. Апелът ми е към тези клубове - трябва да осъзнаят отговорността, която носят, трябва да бъдат смели. Това е първата и последна стъпка за приключване управлението на това ръководство", коментира Величков.

Както е ясно, президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка в понеделник, но последната дума ще има конгресът. Засега такъв не е насрочен, като най-ранната дата е за март.