Един от основните играчи на ЦСКА и единствен българин сред стартовите 11 на тима - Иван Турицов, направи интересно разкритие за скандалните моменти тази вечер на "Българска армия".

Припомняме, че малко след изминаването на час игра, Кирил Десподов на два пъти не успя да изпълни корнер заради хвърчащите по него предмети от трибуните, а Георги Кабаков реши да прибере целия състав на гостите в съблекалнята.

15 минути по-късно играта се поднови, а Турицов разкри недоумението си от това прибиране в съблекалнята.

Родният национал дори заяви, че от лагера на Лудогорец са искали прекратяване на мача и служебно 3:0, което според него е тотално несериозно, защото нищо кой знае какво не се е случило.

"Минимална липса на концентрация доведе до гола за Лудогорец. Говорихме много, че отбелязват голове от статични положения. Мисля, че бяхме добре подготвени до гола. Очаквах, че който вкара първи гола, ще спечели мача.

Ако кажа, че прекъсването е причината, ще тръгна да се оправдавам. За мен странно решение, поздравявам Лудогорец. За мен беше нелогично. Те искаха да прекратят мача и да спечелят служебно. Виждал съм такова нещо в Турция и Гърция. Това е нормално за балканските държави. Не знам какво се случи. Лудогорец се прибра, явно искаха да се прекрати мача. Не мога да кажа, че това е причината да допуснем гола", сподели Турицов.

Иначе веднага след мача двамата треньори традиционно изразиха мнението си за мача.

Саша Илич бе доста по-емоционален от обичайното и заяви, че е изключително горд от своя отбор, защото е играл много добре, но за съжаление е загубил.

"Дерби мачовете са такива, има доста нерви, прекъсвания на играта, но честно да ви кажа аз съм доволен и съм горд от това как изглеждаха моите футболисти. Боли ме, че изгубихме, имахме много повече положения от Лудогорец. Отбори като Лудогорец понякога успяват да претворят в гол и един удар към вратата.

Отново ви казвам дерби мачовете са такива. С един удар се решава мача. Важното е, че видяхме, че можем да се борим с Лудогорец. Загубихме по същия начин както в Разград. Играхме много добре, но не победихме.

Такива неща се случват на дерби мачовете, когато стадионите са пълни както днес. Това, което ми хареса много е, че стадионът беше препълнен. Вече 10 месеца съм тук и стадионът за пръв път беше пълен стадионът до дупка. Ако всеки мач е така, футболистите, ще дават много повече от себе си.

Ще се борим до края. Имаме още седем мача до края. Два мача от редовния сезон, пет трудни мача от плейофите. Дори да бяхме победили, нямаше да е ясно нищо. Ще се борим до края", заяви той.

Ивайло Петев бе далеч по-лаконичен и не пожела да изпада в крайности или в излишна еуфория от победата и първото място.

Той сподели, че са отминали времената, в които се радва буйно и не бива да се очакват кой знае какви емоции от него.

"Искам да поздравя играчите за тяхното себераздаване и мъжка игра. Първото полувреме направихме грешки, които костваха суматоха пред нашата врата. Малко се поувлякохме по играта. Важното е да спечелиш, не е важно как ще го направиш.

Ние обръщаме достатъчно внимание на всеки мач, който ни предстои. За наше щастие не допуснахме суматохи или положения пред нашата врата от статични положения. ЦСКА е доста стабилен на статични положения. Знаех, че ще дойде моментът, в който няма да създадем толкова положения, но ще вкараме.

Минали са тези времена, в които съм скачал и съм се радвал. Много емоции има в мен, понякога ги показвам, понякога не. Ние не тряба да бягаме от това, което искаме.

Радващо е, че за кратко време успяхме да се съвземем и да постигнем тези резултати. Този мач е свършил, трява да се съвземем, защото след три дни имаме нов мач. Всеки мач е важен и във всеки ще гоним победа".