Напълно очаквано, в лагера на ЦСКА преобладаваше силното разочарование след загубения финал за Купата на България.

"Червените" отстъпиха с 3:5 след изпълнения на дузпи срещу Локомотив (Пловдив).

През игровото време ЦСКА пропусна да реализира няколко добри шанса, а треньорът Милош Крушчич и капитанът Петър Занев са на мнение, че изобщо не е трябвало отборът да допуска сценарият с дузпи.

Там грешник за "червените" се оказа Али Соу, но той получи подкрепата си от своите съотборници.

След загубеният трофей треньорът Милош Крушчич сподели:

"Когато се стигне до дузпи мачът се решава от други фактори. Двубоят бе труден, особено през първото полувреме, когато имаше напрежение. Ние обаче имахме повече положения. Бяхме по-близо до гол, но това е футболът. Трудно ми е да говоря. Мачът беше нервен. Чувстваше се това напрежение. Затова и нямахме необходимия контрол над топката, който искахме. Футболистите сами поискаха да бият дузпи.

Избрахме тези, които са в най-добро състояние. Сега е лесно да говорим за пропуска на Али Соу. Не искам да говоря за спекулации за бъдещето ми. Искахме да вземем трофей. Не виждам проблеми в представянето ни. Това е футболът", заяви той.

Снимка: Bulphoto

Капитанът на тима Петър Занев пък сподели:

"Остават ни още няколко мача до края на първенството и трябва да ги вземем. Али Соу плачеше в съблекалнята, на всеки се случва да пропусне дузпа. Мога само да благодаря на феновете за обстановката, която създадоха.

Трябваше по-голям риск. Първото полувреме се увлякохме по стила на Локо Пд, но тогава е моментът да покажеш, че заслужаваш Купата. Второто полувреме имахме добри атаки и взаимодействия. Не можахме да намерим път към тяхната врата, имахме нелоши ситуации за гол. Губи се последния пас, последния удар.

Оставихме Соу сам напред, без подкрепа от втора позиция. Трябваше да сме малко по-настоятелни в последната третина. Още по-агресивни трябва сме".

Снимка: Bulphoto