Нидерландският гранд Аякс влезе в серия, но не от победи и положителни резултати, а в серия от прекратени мачове.

След като преди седмица феновете прекъснаха голямото дерби срещу Фейенорд при очертаващия се разгром, този път мач на Аякс бе прекъснат заради зловещ сблъсък.

Двубоят бе гостуване на Валвайк, а пет минути преди края му, при резултат 3:2 в полза на Аякс, нападателят на столичния тим Брайън Броби излезе сам срещу вратаря на домакините. Вратарят Етиен Васен от своя страна излезе и се хвърли в краката на опонента, а това доведе до брутален сблъсък, който прати стража в безсъзнание.

ВИДЕО ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ ВИЖТЕ ТУК >>>

Неприятни сцени, при които двата лекарски щаба веднага нахлуха на терена, а и съотборници на Васен се затичаха към своя страж в опит да помогнат.

Лекарските екипи дълго време оказваха помощ на вратаря, а играчите на двата отбора наобградиха центъра на събитието, за да не се вижда намиращият се в безпомощно състояние страж.

Дори при извеждането на Етиен Васен, играчите го съпровождаха, а освен това бе опънато и одеяло.

По-късно от Валвайк съобщиха, че той е в стабилно състояние, но заради тежкия сблъсък не помни нищо от мача и случилото се.

Иначе самият двубой се развиваше при резултат 3:2 за Аякс, като предстои да се решава кога ще се доиграват оставащите няколко минути.