Кметът на английския град Манчестър Анди Бърнам зае гневна позиция срещу УЕФА и организацията на финала в Шампионската лига. Там отборът от неговия град - Манчестър Сити, победи с 1:0 Интер в Истанбул, за да направи исторически требъл от трофей след титлата и Купата на ФА в Англия.

Но Бърнам атакува шефовете на европейския футбол за "ужасната организация" на големия мач. И това повтаря като под индиго случилото се преди година, когато феновете на Ливърпул и Реал изживяха кошмар в Париж преди финала между техните отбори.

Тогава имаше и ранени, обгазени, ограбени и физически атакувани хора от местни банди, а и от полицията. И няколко хиляди фенове с билети не успяха да влязат на стадиона.

А сега проблемите са били логистични, като ужасния транспорт от центъра на Истанбул до стадион "Ататюрк" (около 25 километра) е принудил немалко от феновете да ходят пеш с часове, за да стигнат до арената на мача. И десетки са вече подадените жалби на хора, които са влезли по-късно, а дори и през второто полувреме.

При положение, че са пътували хиляди километри от Англия и Италия, а и са платили солидни суми за полети, хотели и билети за финала.

"УЕФА е позор - каза Бърнам в изява пред радио BBC, а по-късно потвърди думите си и в изявление в личния си профил в социалните мрежи. - Феновете на Сити са вървяли с километри и с часове пеш, за да стигнат за мача. Тотална липса на организация...

Видяхме какво стана в Париж преди година, нали? Сега имаме пак подобни проблеми и хора, платили много пари и отделили много време, за да са на финала. И получават това!?

И отново, и отново, те продължават да избират такива дестинации и такива стадиони. Вероятно по политически причини, знам ли.

Хората, които плащат да гледат вашите мачове, заслужават съвсем друго уважение, бюрократи от УЕФА! Правите милиони от тези фенове, но никога не се научихте да се грижите за тях, защото те са същността на футбола."