Един от най-големите скандали в историята на испанския футбол - точещият се вече няколко месеца казус "Негрейра", разбуни духовете и със смъртна заплаха.

Потърпевш от зловещото предупреждение е ключов свидетел по делото - Сержи Алберт Хименес. Той е бивш съдия от елита, като на първоначалния разпит е дал показания, уличаващи Барселона за подкупите и натиска към реферите.

Утре пред съда Хименес трябва официално да потвърди казаното, като явно затова е получил посланието, съдържащо директна заплаха за убийство. Екссъдията се оплака, че на личното му паркомясто е бил оставен голям патрон за снайпер - ясен знак, че ако се разприказва, ще бъде елиминиран.

И нещо любопитно - самото паркомясто се намира в затворен комплекс, където паркира и...синът на скандалния Негрейра - Хосе Енрикес Ромеро. Именно той е обвинен, че е носил пликовете с информацията и е прибирал парите, като по документи е бил и собственик на агенцията, с която е бил сключен договорът между Барселона и Негрейра.

"Хосе Ромеро знае къде паркирам автомобила си, защото неговото място е точно до моето. Убеден съм, че заплахата идва от неговото обкръжение. Но искам да знаят, че ако са си мислели, че така ще ми запушат устата, ужасно бъркат. Утре ще отида и ще потвърдя показанията ми. Колкото до патрона - уведомил съм полицията, един съсед също беше там и може да го потвърди. Разбира се, че съм притеснен, но не мисля да се поддавам на страха", обясни бившият съдия пред "Радио Марка".

А испанските медии наричат смъртната заплаха "поредната зловеща страница в един от най-големите скандали, който сякаш никога няма да приключи".