Наказанията за провинения, свързани с хазарт, се превърнаха в ежедневна тема на дискусия в последните седмици, след като Николо Фаджоло и Сандро Тонали станаха едни от най-коментираните имена във футбола. Английският национал Айвън Тони бе санкциониран за сходни провинения с тези на италианските си колеги и не е играл от месец май насам, но пък вече тренира с останалите си съотборници от Брентфорд.

Нападателят най-често е част от защитаващия се отбор, когато "пчеличките" провеждат подготовката си за заучени положения. 27-годишният англичанин бе признат за виновен за общо 232 нарушения на правилата срещу залагане на Футболната асоциация на Англия и на 17 май получи осеммесечно наказание, което изтича на 17 януари догодина.

Но съществува възможност той вече да е изиграл последната си среща за лондонския тим. От Брентфорд дори са поставили цена на Тони, който е в полезрението на други два столични тима, които се очаква да се борят за него през следващия трансферен прозорец - Арсенал и Челси.

Самият играч вече даде да се разбере, че иска да продължи кариерата си в по-голям отбор, като явно е въпрос на време това да се случи. В Брентфорд се надяват интерес към него да има и от чуждестранни тимове, макар към момента да няма индикация за нещо подобно.

През миналия сезон Тони вкара 20 пъти в 33 мача в Премиър лийг, а през предходната кампания го стори 12 пъти, също в толкова на брой мачове. Най-силното му представяне за клуба бе през сезон 2020/2021, когато помогна за промоцията в елита с 31 гола в 45 мача от Чемпиъншип.