Ръководството на ЦСКА е потърсило за съвет Люпко Петрович, докато продължава планирането за следващия сезон.

Сръбският корифей, носител на Купата на европейските шампиони като треньор на "Цървена звезда", е дал мнение за евентуален следващ наставник на "червените" от юли.

В момента ЦСКА се води от Христо Янев, който замени Стамен Белчев във вторник и е виждан като един от най-ценните кадри на клуба и човек с голяма роля в бъдеще. Но е вероятно да бъде потърсен вариант с повече опит в краткосрочен план.

За един от фаворитите е спряган Владан Милоевич, който току-що спечели титлата със "Звезда" и заведе отбора в елиминациите на турнира Лига Европа през тази пролет. 48-годишният специалист явно е впечатлил и Петрович, като нищо чудно неговото мнение да се окаже решаващо.

Люпко е близък със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев и думата му тежи много пред боса.

Милоевич спечели Купата на Сърбия преди три години със скромния Чукарички след победа с 1:0 на финала над "Партизан". През следващия сезон той пое кипърския "Омония", а после бе треньор на гръцкия "Паниониос" и завърши на пето място.

За феновете обаче има друг фаворит и неговото име все по-често се чува около "Армията", както е винаги, когато се говори за нов треньор.

Стойчо Младенов, два пъти шампион с ЦСКА през новия век, ще бъде със сигурност в преговорите и на едно от първите места при определянето на следващия наставник.

В момента легендата на "червените" води "Кайсара" в Казахстан, но тимът не върви добре и е последен в класирането.

Запалянковците масово подкрепят и Янев, но изглежда неговото време да е постоянен треньор на първия тим в елита още не е дошло - поне в очите на ръководството.