На 65-годишна възраст почина легендарният унгарски съдия Шандор Пул, който ще остане завинаги в историята на футбола с ръководенето на финала на Световното първенство в САЩ през 1994-а година между Бразилия и Италия, съобщи унгарската футболна федерация (MLSZ). Тогава бразилците спечелиха световната титла след успех над Италия при дузпите.

Пул е избиран четири пъти за най-добрия съдия в света в анкетата на ФИФА. Освен финала на Световното първенство, във визитката му стоят и два европейски финала, по ирония на съдбата все между Борусия (Дортмунд) и Ювентус. През 1993-а той води мача за Купата на УЕФА, а четири години по-късно надува свирката и на финала в Шампионската лига.

Шандор Пул е роден през 1955-а година в Мишколц, а на 15 години завършва съдийски курс. Международната му кариера започва през 1988-а година, а след края се насочва към административна работа в комисиите на федерацията, както и като ТВ-коментатор.

"Отиде си част от унгарския футбол! Унгарската футболна асоциация споделя тихия и достоен траур на семейството му и в същото време моли журналистите от пресата и медиите да уважат молбата им: те не искат да дават изявление и ще организират погребение по-късно в най-тесен кръг, се казва още в изявлението на федерацията на страната.