Враждата на футболно ниво между Аржентина и Бразилия е пословична, но дори голяма част от феновете на "кариоките" се преклониха пред Лионел Меси и спечелената от него и съотборниците му световна титла. Именно и от бразилска страна долетя предложение, с което Лео окончателно би затвърдил легендарния си статут в очите на родината на петкратните световни шампиони.

Капитанът на Аржентина е бил поканен да се увековичи на легендарния стадион "Маракана", където да остави отпечатъци от краката си. Новината идва от бразилския държавен спортен надзор в Рио де Жанейро, където се намира и култовата арена.

Великото за спортната история съоръжение е приемало два финала на световно, през 1950 и 2014, като при последния от тях Меси и компания бяха надиграни от Германия. Именно там през лятото на 2018 година аржентинците, водени от вездесъщата си десетка, вдигнаха трофея в турнира за Копа Америка.

В алеята на славата на "Маракана" стоят отпечатъците на редица значими фигури за световния футбол като Пеле, Гаринча, Ривелиньо, Роналдо, Еузебио и Франц Бекенбауер.

"Меси показа своята важност на и извън терена. Той е футболист на най-високо ниво в исторята на спорта. И го поддържа от години. Нищо не би му прилягало повече от това да получи тази чест. Той е гений с топката", заяви Адриано Сантош, който отговаря за държавния спорте надзор в Рио.