Българските футболни национали се прибраха в родината след минитурнето си в Катар. Там играчите на Ясен Петров записаха две загуби с по 1:2 в приятелски мачове - първо от домакина на световното първенство, а след това от Хърватия.

На летището в София "лъвовете" бяха посрещнати от засилено полицейско присъствие, а автобусът им бе ескортиран с 3 патрулки. Причината са опасенията на БФС, че ще има атаки срещу играчите заради напрежението срещу централата и готвения в четвъртък национален протест.

Селекционерът Ясен Петров застана пред медиите и призна, че е обърнал специално внимание на глупостта, която направи Десподов след гола, когато се съблече и бе изгонен. Самият играч пък се е извинил на съотборниците си.

"Полезни проверки се получиха, използвахме почти един и същ състав - с малки промени. Това е хубаво, защото горе-долу знаем на кое ядро можем да разчитаме. В защита има още много работа, но радостно е, че създаваме ситуации. Видяхме каква ще е атмосферата и условията за предстоящия Мондиал.

Радвам се, че това, което направи Десподов, се случи по време на контролна среща. Имах разговор с него, той се извини на мен и целия отбор. Съжалява за това, което е сторил, но се подведе по емоциите", сподели селекционерът.

От летището автобусът с играчите се запъти към базата на БФС в Бояна, пред която все още има протестен палатков лагер на фенове на ЦСКА. Возилото бе посрещнато с освирквания и иронични аплодисменти.

Малко по-рано пък тарторът на "червените" ултраси Иван Велчев-Кюстендилеца разкри за поредна провокация от БФС. Оказа се, че точно до палатковия лагер е започнал "спешен" ремонт на асфалта, а шумът е почти непоносим.

"Дребни душици! Явно това е планов ремонт на перфектния асфалт", написа Велчев във Фейсбук.

Това не е първи удар под кръста от БФС срещу протестиращите запалянковци, които се оплакаха, че точно преди разпъването на палатките, 2 цистерни с вода умишлено са наводнили тревните пространства, за да създадат дискомфорт на протестния лагер.

За четвъртък ултрасите планират блокада на Околовръстното шосе на София, както и множество акции в цялата страна.

Фейсбук