Водно оръдие ще бъде разположено непосредствено до хотел "Маринела" за утрешния Конгрес на Българския футболен съюз. Това обявиха от СДВР на брифинг днес, на който бяха оповестени детайли относно охраната на събитието.

Второто водно оръдие, което е на разположение на полицията, също ще бъде в готовност и при необходимост ще се включи.

На въпросния брифинг бе обявено, че са подадени два сигнала за купуване на гласове преди утрешните избори за президент на БФС, като е извършена проверка и засега информацията не се потвърждава, но продължава да се работи, съобщи Иван Георгиев - началник на сектор "Масови мероприятия" към столичната полиция.

Освен това СДВР има инфромация, че футболни фенове от цялата страна ще бъдат в района на хотела, за да покажат мнението си спрямо кандидатите за наследник на Борислав Михайлов.

За желаещите да присъстват ще бъде обособена територият извън хотела, от която ще могат да следят събитието.

Присъстващите ще преминават три проверки, като ще има и мобилни екипи, а нарушителите на реда ще бъдат наказвани спрямо най-строгите възможни мерки, добави още Георгиев.

Вътрешната охрана на територията на Конгреса е отговорност на БФС и за целта са наети три фирми.

Подготовката за сигурността на събитието започва още днес, като полици вече заемат позиции в района на хотела в столичния квартал "Лозенец".