Полицията във Франкфурт работи с повишено внимание заради очакваното напрежение преди реванша между Айнтрахт и Уест Хем от полуфиналната фаза на турнира Лига Европа.

В първата среща Айнтрахт спечели с 2:1 на английска земя и това разгневи крайните фенове на "чуковете". Очаква се те да дойдат в Германия с подчертано агресивни намерения.

По-рано през годината двете агитки си спретнаха сериозно меле в град Севиля, като имаше десетки пострадали. Напрежението се е натрупало и се очаква да избухне в четвъртък.

Тогава лондонският състав гостува на едноименния тим от града, а Айнтрахт ден по-рано - на Бетис (също от Севиля). И феновете се засякоха.

2600 фенове на Уест Хем имат билети за двубоя в четвъртък, а стотици други ще гледат срещата от заведенията в центъра на града.

От Айнтрахт заявиха, че няма да допуснат хора с фалшиви билети или без такива да се промъкнат на стадиона.

"Работим в сътрудничество с британските власти. Те ще ни предоставят важна информация. Имаме развит план за действие при всякаква ситуация. На всеки ъгъл ще има полиция. Цивилни служители ще се инфилтрират сред фенските групи, за да имаме по-добър контрол над ситуацията. Ще правим проверки за притежание на оръжия и наркотици", каза говорител на полицията в града.