Френските власти подготвят сериозна мобилизация на местната полиция за последния уикенд на Мондиал 2022. Което не е изненада, предвид това, че в събота предстои мач за третото място в Катар между Мароко и Хърватия, а в неделя е финалната среща, в която "петлите" ще защитават титлата си срещу състава на Аржентина.

По информация на вестник "Екип", в съботния ден в страната на крак ще бъдат близо 13 000 полицаи и жандармеристи, като целта ще бъде предотвратяване на безредици след последния мач на Мароко в турнира. На територията на Франция има наистина много мароканци, както и други араби, които ще стискат палци за селекцията на Уалид Реграги в спора за бронза.

За справка - по време на полуфиналната среща между Мароко и Франция, която не мина без проблеми по улиците, включително и смъртен случай, министерството на външните работи е било ангажирало общо 10 000 служители на реда.

В часовете около битката за титлата пък ще бъдат мобилизирани цели 14 000 души, които ще следят за сигурността по улиците в страната.

В неделя столицата Париж ще бъде готова и за евентуални празненства по случай нова титла и за това говори организацията за движение на популярния булевард "Шан-з-елизе". В събота, когато играят мароканците, той ще функционира нормално и по него ще се движат моторни превозни средства, но ден по-късно той ще бъде затворен за автомобили и ще бъде обособен като пешеходна зона.