Още един клуб в родния футбол е разтърсен от масови положителни случаи на заразата Covid-19. Поне 10 са те в Локомотив (Пд), стана ясно след тестовете в отбора и сред служителите, направени днес. Вероятно не всички от заразените са футболисти, но поне 6-7 са футболистите.

Утре ще има нови проби, защото притесненията са, че е възможно заразените да са повече. А и ще бъде изискано тестване на контактните лица на тези, които са с доказано положителни резултати.

Сред хората с положителен тест е капитанът Димитър Илиев, както и вратарят Илко Пиргов.

В четвъртък Локо приема ЦСКА, но очевидно ще играе с много различен състав от този, който взе купата срещу същия съперник във финал миналата сряда (0:0 и 5:4 с дузпи).

Носителите на трофея празнуваха на Слънчев бряг в деня след успеха, а имаше и купон в пловдивски нощен клуб, където е имало и голяма група фенове. Неофициално, от там също се чакат доста положителни тестове за коронавирус.

В последните 7 дни Царско село и Черно море "пламнаха" със случаи на заразата, като особено във варненския отбор ситуацията бе тежка - цели 16 играчи.

По-рано Славия и Етър регистрираха по един случай, съща както и ЦСКА с австралиеца Томи Юрич. Във вторник вечер стана ясно, че и другият пловдивски отбор се е сблъскал с вируса, като има един сигурен положителен резулат от тест на футболист.

Собствениците на Левски (Константин Папазов), Царско село (Стойне Манолов) и Ботев (Георги Самуилов), също влязоха в списъка със заразени.