Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски очевидно има по-големи притеснения от пандемията с коронавирус, въпреки че по информации от Пловдив поне петима играчи на неговия отбор са с положителни тестове.

Те участваха в празненствата след спечелената миналата сряда Купа на България след победа с дузпи над ЦСКА, а в понеделник и в парад из улиците на града, в който се включиха и фенове.

Според МВР Пловдив, около събитието има и поне 50 заразени запалянковци и петима футболисти. Целият отбор си направи тестове тази сутрин и се чакат резултатите.

И тази тема, но най-вече други такива, обхвана Крушарски, който на пресконференция днес заяви:

"Коронавиус можем да хванем и сега. Нека се направят тестовете, да изчакаме да излязат резултатите и тогава ще видим. Да не бързаме, да не всяваме паника. Аз вчера си направих, всички са направили тестове."

В същото време, други теми занимават боса на носителите на Купата:

"Всеки ден се обаждат разни лешояди. В нашия клуб сме забранили думата мениджър. Голяма част от нашите са без агенти, дори и Умарбаев. Тази пандемия е по-опасна от коронавируса. Те само мътят главата на момчетата. Криптовалути им дават.

После се чудим защо е бил горе, а после е паднал долу. Той го лъже и му взима от заплатата. Конкретно нямаме нито една оферта още за нито един футболист. С мениджъри ние не преговаряме. Преговаряме директно с футболистите."

В четвъртък Локо приема ЦСКА в мач от първенството и при доказани повече положителни проби, ще трябва да играе с доста променен състав.