Кристиано Роналдо е без клуб за първи път в професионалната си футболна кариера, а всичко това бе съпроводено и от разочароващото отпадане на Португалия от Мондиала.

"Мореплавателите" достигнаха до четвъртфиналите за първи път от 16 години, но цялото участие на тима бе белязано от скандалите с Кристиано Роналдо и оставянето му на пейката за двата мача от елиминациите.

Със сигурност Роналдо се намира в може би най-тежкия период от кариерата си, а "Тhe Athletic" разкри още подробности около скандалите на футболната суперзвезда с доскорошните му работодатели от Манчестър Юнайтед.

Както знаем, договорът между двете страни бе прекратен след дългото и скандално интервю от португалската суперзвезда, в което той доста сериозно критикува не само клуба Манчестър Юнайтед, но треньора си и служителите.

Оказа се, че Роналдо много добре е знаел какъв ще е изходът от тази ситуация, защото той е изпразнил своето шкафче и е прибрал всичките си притежания от тренировъчната база на "червените дяволи" на 13 ноември. Това е четири дни преди излизането на интервюто.

Очевидно Кристиано перфектно е знаел какво ще се случи, а днес той няма какъвто и да е повод да се връща на "Карингтън" или "Ол Трафорд".

Друга любопитна подробност е, че в кратките преговори за прекратяване на договора между двете страни, Роналдо не е имал никакви нереалистични претенции. Всичко между играч и клуб е станало доста бързо, а очевидно целта и на двете страни е била възможно най-дългата раздяла.

Снимка: Getty Images

От Юнайтед дори са премахнали клаузата, която забранява на Роналдо да се присъединява към конкурентни клубове, но това едва ли има особено значение, защото никой в Европа не иска португалецът в състава си.

Причината е, че това е прекалено скъпа и рискована придобивка, а с оглед последните събития, Роналдо наистина е способен да взриви всяка съблекалня.

На този етап единствено от Саудитска Арабия искат Роналдо, останалите европейски клубове, на които той е бил предложен, са отказали.

Такава е била ситуацията още през август. Източници разкриват, че Ерик Тен Хаг е искал да се отърве от Роналдо в началото на сезона, но и тогава никой не е пожелал да плаща високата заплата на играча.

Наистина тежка ситуация, до която Роналдо едва ли е вярвал, че ще се достигне.

Снимка: Getty Images