Килиан Мбапе ще се оперира. Хирургическата интервенция на счупения му нос е неизбежна, но добрата новина е, че това ще се случи едва след края на Европейското първенство.

Новината потвърди френският селекционер Дидие Дешан, който също така добави, че предстои да се преценява кога френската суперзвезда ще да играе.

Ясно е, че желанието на Дешан е Мбапе да може да бъде използва още във втория мач от груповата фаза срещу Нидерландия, но френските медии подозират, че той може и да бъде запазен за елиминациите, ако естествено "петлите" не срещнат трудности с достигането до тях.

"В сряда ще има още доста прегледи. Той понесе сериозен удар и медицинският екип направи всичко възможно да ограничи щетите и мисля, че го направихме. Операцията не е спешна, може и да почака, но след Европейското тя ще се случи.

Ще следим състоянието му всеки ден и ще преценим кога той ще играе", заяви Дешан.

Мбапе счупи носа си през второто полувреме на мача с Австрия, когато се сблъска с противниковия бранител Кевин Дансо.

Още веднага стана ясно, че състоянието му не е добре и най-вероятно неговият нос е счупен, като веднага след мача Мбапе бе откаран в болница.

Именно това е тема №1 около френския тим, надеждите на който са свързани именно с неговия капитан и най-изявен играч в лицето на Мбапе.