Празненствата за титлата на Ривер Плейт се преместиха на площада Пуерта дел Сол в Мадрид за онези, които присъстваха на историческия финал срещу Бока Хуниорс.

Реваншът за трофея Копа Либертадорес бе на "Сантяго Бернабеу", като Ривер спечели с 3:1 след продължения.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК ПРАЗНУВАШЕ ЧЕРВЕНО-БЯЛАТА ЧАСТ ОТ БУЕНОС АЙРЕС>>>

Но това бяха едва няколко хиляди инчаси, пристигнали от Аржентина и всички краища на Европа. А в Буенос Айрес купонът за червеното и бялото население се прицели в площада около Обелиска, където традиционно са футболните тържества на нацията или отделни групи привърженици.

Имаше и ковчег с цветовете на Бока Хуниорс, тъй като победата е наистина най-важната в историята и на двата клуба. Да спечелиш този трофей във финал срещу вечния враг - за това ще се говори и след сто години.

Полицията се намеси едва около полунощ (а мачът завърши следобед местно време), когато групи запалянковци атакуваха екипи на телевизиите, снимащи партито. 

Фенове се катериха по уличното осветление и стълбовете на светофарите, имаше и заря, но всичко мина без големи инциденти. Просто нямаше никакви цветове на Бока и провокации, по улиците излязоха само празнуващите.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

В късните часове настана и напрежение, но отново - без големи инциденти.

Бе използван сълзотворен газ срещу група по-агресивни ултраси, пострада и полицай (именно от използвания газ), имаше и камъни по витрини на магазини наоколо, както и атака на един от тях (за мобилни телефони и техника), възприет като вандалски акт от униформените под прикритието на нощта.

Арестите са няколко, но като цяло празненствата - поне по първите сведения - минаха мирно и тихо като за страстите в тази страна. Засега.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ГАЛЕРИЯТА>>>

Снимки: Getty Images/Guliver Photos