Антонио Конте вероятно си тръгва от Интер до няколко дни, след като изкара само един сезон начело на отбора. И причината не е в загубения финал за Лига Европа с 2:3 от Севиля в петък вечер.

Италианският треньор бе изключително разочарован от поражението и в интервюто му след мача това не можеше да се скрие.

"Ще се приберем в Милано, ще си почина ден-два и ще имам разговори с ръководството - каза Антонио. - Трудно е сега да отговоря какво ще стане, но ние трябва да вземем решение, което е най-добро за Интер.

Беше страхотно да водя този отбор, насладих се на всеки момент от сезона, а беше дълъг сезон. Благодаря на собствениците, че ми дадоха този шанс..."

Разбирай - с лека ирония, Конте отправи едновременно стреличка към босовете, а и им казва довиждане. Отношенията на треньора и шефовете, начело с китайските собственици, са хладни от месеци.

За първи път през януари Конте спомена, че "сме близо и ни трябва малко, но няма кой да ни побутне отвъд линията" - визирайки, че един-двама играчи не стигат Интер да се бори за титлата с Ювентус. В края на първенството разликата бе една точка...

"Не мога да планирам нищо", отсече по-късно наставникът пред репортер на "Скай Италия", който опита да го запита пред стадиона дали вече планира селекция за следващия сезон. Не е тайна, че той се чувства "предаден" от шефовете и заради факта, че те изключително рядко са в Милано за мачовете на тима - някак далечни са на проблемите на Интер.

Конте е такъв тип треньор и човек. Той решава, че нещо в отношенията в клуба не е ОК, и си поема по пътя. Така бе и в Челси, където след титла и Купа на ФА в два успешни сезона, просто напусна.

Същото се случи и в италианския национален отбор, който играеше силно, отпадна с дузпи на Евро 2016, цялата страна се молеше да остане, но... с Федерацията нещата не вървяха.

По време на финала Конте, винаги готов за битка дори с юмруци, стигна до скандал с Евер Банега, играча на Севиля.

Аржентинецът иронизира присадената коса на треньора с жест, а Антонио му се разкрещя гневно, като камерите уловиха изречението: "Ще се видим след мача, момче!". Не се е стигнало до бой, иначе щеше да се разбере.