Куриозно или не, 2 юли от тази година е официално обявен за Ден на Уейн Рууни в град Вашингтон.

Кметицата Мюриъл Баусър обяви новината на пресконференция, на която връчи и специална прокламация на английския нападател. С нея се удостоверява, че два дни преди националния празник на САЩ - 4 юли, градът ще отбелязва ден, посветен на Рууни.

Денят на независимостта от Великобритания - 4 юли, е големият празник на Щатите, а само два дни по-рано столицата ще чества един британец...

32-годишният нападател през миналия сезон игра в "Евертън", а сега подписа с местния "Ди Си Юнайтед" и на 14 юли ще направи дебют при откриването на новия стадион на клуба от Мейджър лигата.

Ефектът върху феновете във Вашингтон е толкова голям, че всички 20 000 билета са изкупени, което се е случвало изключително рядко в историята на отбора.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/751-40942-48/033200

"Не съм тук да доиграя последните мачове от кариерата си, а да печеля с този тим - каза Рууни. - Вашингтон ми дава това, което нямах в Англия в последните години - спокойствие за семейството ми и лично пространство.".

В "Ди Си Юнайтед" игра и Христо Стоичков по време на тригодишния му престой в Щатите (другият му отбор бе "Чикаго Файър").

 

Снимка: Facebook