"Челси" е на часове от подобряването на световния рекорд за трансфер на вратар. Английският клуб спешно търси разрешение на кризата за №1, след като Тибо Куртоа отказа да тренира и отива в "Реал".

Ефектът на доминото ще сработи, като с получените близо 100 милиона евро за белгиеца, лондонските "сини" ще купят човека, в когото виждат дългосрочното си решение на вратарската позиция.

Той се казва Кепа Арисабалага, на 23 години и има 53 мача за "Атлетик" в Примера дивисион. Баскът бе резерва на Давид де Хеа на Мондиал 2018 и е считан за огромен талант.

"Челси" вече е в преговори с клуба му и ще го вземе за 80 милиона евро. Такива са цените на пазара, че играч с такъв потенциал и на тази възраст, не ти излиза евтино.

Така пресният трансферен рекорд за вратар, поставен от "Ливърпул" само преди 14 дни с 65 милиона евро за Алисон от "Рома", бързо пада. И то два пъти, в рамките на следващите 72 часа.

Куртоа ще грейне на представяне в Мадрид, където толкова иска да бъде, че обидно отказа да се яви на тренировка в Лондон, а Кепа ще го замести на вратата на "Челси".