Президентът на Аржентина Хавиер Милей не спира да изумява страната си и света с изявления и мерки, които анонсира и чертае в името на подобряването на ситуацията за сънародниците си. Новоизбраният държавен глава бе наречен дори "луд" заради идеите му в икономиката, които са наричани дори "шокова терапия".

И ако темата с борбата с инфлацията в страната е дискусионна и разделя мнения, какво да кажем за "свещения въпрос" кой е най-великият в историята във футбола?

Аржентинците са готови да стигнат до бой, когато се карат дари Лео Меси или Диего Марадона е №1 за всички времена, особено след световната титла от 2022-ра в Катар, която националният тим спечели върху здравите рамене и доказания футболен гений на Меси.

И президентът наля още масло в огъня на противоречивото възприемане, което има в обществото, като ясно взе отношение по темата.

"Меси е най-великият в историята - каза Милей при голямо телевизионно интервю в Буенос Айрес. - Не само най-велик в нашата, аржентинската, а и в тази на целия спорт на планетата.

Той е необикновен играч, просто невероятен. Бих искал да се запозная лично и да поговоря с този феноменален аржентинец. Сигурен съм, че ще се случи някой ден.

Знам, че има много дебати и знам, че хората тук боготворят Марадона. Диего е велик. Но Меси е просто несравним.

Той е най-популярният аржентинец по света и най-важният, далеч по-важен от мен или някой друг на поста преди мен. За краткото време, откакто съм президент, успях да говоря с важни хора - с папата, с крале и държавни глави на големи страни. Бих искал да се срещна и с Меси."

Първите реакции са, че Милей ще спечели още точки пред младите си сънародници, които и без това го одобряват като личност и политик. Защото е ясно, че поколенията, родени през и след 80-те, виждат Меси като най-велик, тъй като реално не са били свидетели на подвизите на Диего в реално време.