Президентът на ПСЖ проговори за бъдещето на двете суперзвезди на отбора в интервю за списание "Франс Футбол".

Публикации не спират да свързват и Килиан Мбапе, и Неймар, с възможни трансфери това лято.

"В момента най-важен в Париж е проектът, не отделен играч - каза Насер ал Келаифи, босът на клуба. - Мбапе ще остане и през следващия сезон в отбора, в това съм сигурен не на 100, а на 200 процента. Трябва да сме луди, за да изпуснем такъв играч! Обясних му, че с времето върху него ще има повече отговорности, а той е много интелигентно момче и разбра."

Неймар? Тук ни трябват хора, които дават всичко от себе си, за да бранят емблемата и цветовете на ПСЖ. Има и договори, които трябва да се спазват, неговият е до 2022 година. Но приоритет вече е проектът, не отделните играчи. Той настояваше да дойде тук, искаше този трансфер заради проекта. Няма да привличаме повече звезди в лошия смисъл на думата. Искам големи играчи, но с поведение и отношение за пример."

Съвсем ясен намек, че напускането на Неймар е близо, без Ал Келаифи да го казва директно. Президентът на клуба не пропусна да отбележи, че изминалият сезон е разочарование (спечелени бяха два трофея, но в Шампионската лига отборът отпадна още на осминафинал). И отправи самокритика:

"Имаме нужда от шокова терапия. Липсваше ни характер в определени моменти. Промените са задължителни, затова и се появи Леонардо (новият спортен директор). Не можеше да продължаваме така..."